In Memoriam: Simon de Haan


16 januari 2021

We ontvingen het droeve bericht dat Simon de Haan woensdag 13 januari jl. op 73-jarige leeftijd is overleden. Jarenlang was Simon in diverse rollen en functies actief binnen onze vereniging. Een echte clubman.

Simon was een man met een eigen mening, zo af en toe ook wel kritisch, maar zeker erg nauw betrokken bij het wel en wee van de club. Grensrechter, het samen met zijn vrouw Wiekie verzorgen van de kleding voor de spelers van de 1e selectie en als op een trainingsavond een kantinevrijwilliger iets verlaat was, stond Simon klaar om die taak over te nemen. Daarnaast was Simon op en top supporter. Samen met Wiekie waren ze nagenoeg altijd van de partij bij de thuis- en uitwedstrijden van het 1e elftal. Daarnaast was op de zaterdagochtend een uitstapje naar de kantine bijna een standaard uitje.

Tot aan de start van dit bijzondere seizoen was Simon de Haan gastheer van sv Wykels Hallum bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Die vrijwillige rol heeft Simon jarenlang voor zijn rekening genomen. Menig scheidsrechter werd na een welkom, een kop koffie en na een praatje naar de scheidsrechterbox gebracht. Ook de bestuursleden van de gastverenigingen werden door Simon steevast ontvangen en voorzien van koffie, thee of fris.

Veel leden en oud-leden van eerst de Wykels en later van sv Wykels Hallum hebben Simon in één of in meerdere van die rollen meegemaakt en zullen zijn aanwezigheid missen.

sv Wykels Hallum wenst Wiekie, de kinderen, de kleinkinderen en overige familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


Terug naar overzicht