In Memoriam: Jan Bremer


8 december 2020

Op 21 november jl. overleed Jan Bremer, 67 jaar oud. Al op jonge leeftijd raakte hij betrokken bij de voetbalvereniging, eerst als speler, later als leider, grensrechter en zeker ook als supporter. Veel leden en oud-leden van eerst de Wykels en later van sv Wykels Hallum hebben Jan in één of in meerdere van die rollen meegemaakt.

Jan Bremer was nauw betrokken bij het wel en wee van de club, was er altijd. Als supporter was Jan kritisch. Als hij zei dat je goed had gevoetbald, dan was het ook echt zo. Andersom had hij ook een mening: als iemand in de ogen van Jan ondermaats had gepresteerd werd het ook verteld: het was niks. 

Toen de gezondheid van Jan afnam begon de afstand tussen hem en de voetbalvereniging toe te nemen. Eerst had Jan in het dorp nog zijn eigen bronnen en wist hij steeds waar en hoe er was gespeeld. Later, na de verhuizing naar Skilhiem in Stiens, belde hij aanvankelijk na elke thuiswedstrijd van het eerste elftal naar de kantine om op de hoogte te blijven: "hoe hawwe se spyle en wiene se wol goed?", waren dan de vragen die voorbij kwamen. Dat bellen stopte na verloop van tijd, de interesse verdween. Jan vond het wel goed.

sv Wykels Hallum wenst de familie sterkte.


Terug naar overzicht