Geen wedstrijden voor alle teams, wel trainingen jeugd


14 oktober 2020

Het zal niemand zijn ontgaan dat het kabinet afgelopen dinsdag (13 oktober) nieuwe maatregelen heeft aangekondigd. Ook wij zien de landelijk en regionaal sterk gestegen coronacijfers en begrijpen dat de bestaande richtlijnen moesten worden aangescherpt. We zijn ons ervan bewust dat we alleen gezamenlijk het virus onder controle kunnen krijgen en dat ook het voetbal hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

De oproep aan allen blijft dan ook onverminderd om de maatregelen en de richtlijnen op te volgen. Laat deze aanscherping voor ons allen een wake-up call zijn.

De aangepaste maatregelen raken ook het amateurvoetbal, dus ook onze verenging. Gevolg van de maatregel is dat de competitie voor de jeugdteams is stilgelegd en dat de senioren voorlopig niet meer mogen trainen en geen wedstrijden spelen. De trainingen voor de jeugdteams blijven ongewijzigd doorgaan. Daarnaast blijven de kleedkamers en de kantine dicht.

De maatregelen zijn ingegaan per 14 oktober 22:00 uur, gelden eerst voor een periode van 4 weken en, afhankelijk van de ontwikkelingen, mogelijk langer. Over twee weken volgt een eerste evaluatie.

De wedstrijden van alle teams zijn daarom op ‘afgelast’ gezet in Sportlink en de Voetbal-app.
Er wordt door de KNVB nog gewerkt aan een verdere verduidelijking van alle maatregelen voor het voetbal. Als we hierover meer informatie kunnen geven doen we dat via deze site. Relevante informatie van de KNVB is ook te lezen op www.knvb.nl/coronavirus.


Terug naar overzicht