Einde seizoen voor WH2: laatste plaats maar sfeer is altijd goed


6 juni 2022

Zaterdag 4 juni stond de laatste competitiewedstrijd voor de mannen van WH2 op de planning. Ondanks de laatste plek op de ranglijst is de sfeer te allen tijde goed gebleven, en dat is dan wel weer een eigenschap dat deze ploeg kenmerkt. Na redelijk recent 2x te hebben gewonnen (ook de enige twee keer dat we compleet waren), was het vandaag Ropta Boys waar tegen de punten moesten worden gepakt.

Gemotiveerd begonnen we aan de warming-up. Met de hits uit de eindelijk opgeladen en werkende box van Izzie, stond iedereen op scherp om Johny B vandaag een afscheid te geven dat deze man verdient. Na zich 4 jaar voor de volle 100% te hebben ingezet voor WH2, maar ook voor de vereniging, gaat hij zich richten op een nieuwe uitdaging om de vrouwen van Berlikum enige voetballende kwaliteiten bij te brengen. Helemaal ongelijk kunnen we hem niet geven, gezien de vrouwen van dit team die na de wedstrijd van WH1 tegen Berlikum 1 (uitslag 1-1) zich ook in het Hallumer feestgedruis stortten. Ik denk dat er binnen WH2 inmiddels wel een stuk of 12 vrijwillige masseurs, 8 assistent trainers, 7 leiders, 14 materiaalmannen en 13 feestcommissieleden voor dit team rondlopen.
 
De opstelling van vandaag: Hendrik was vanaf de camping in zijn camping outfit vertrokken en stond op de kist. En om dat maar meteen te vermelden, Hendrik heeft het gevoel van Wykels Hallum 2, en eigenlijk de hele vereniging, na de wedstrijd in een dankwoord perfect vertaald. Dit was eigenlijk de eerste vereniging en team waar hij zich echt welkom en onderdeel van het team voelde. Een groot compliment dus naar onze vereniging en dit team! 
Rechtsback Lucas, op laatste man Jan Koolhof (het is nu trouwens nog moeilijker om hem en zijn tweelingbroer uit mekaar te houden. Inmiddels hebben ze beide kilo’s en plakplaatjes). Voor hem op de voorstopper Jelmer G, die in principe voor de laatste keer bij WH2 te bewonderen was (maakt een transfer naar het huidige WH4), en op de linksback Jelmer K. Owja, de gebroeders Koolhof hebben nu dus dezelfde tattoo staan, mocht je vragen of ze hem willen laten zien, kijk dan niet raar op dat ze hun broek laten zakken. De tekst is vrij vertaald iets van Brothers forever, c*m together, f*** together. Of de kinderversie; wij zijn broertjes voor het leven.
 
Het middenveld werd vandaag bemand door Izzie (vrouwen van 40+, Izzie is weer vrijgezel!) op rechts, Daniek (kunnen we ook glutenvrije biertjes krijgen in de kantine Willem Hellema??) op de midmid, en op links Marlo (vaste gastspeler van WH1). 
Voorin stonden er ook nog 3 te voetballen. Nick op 10; als luie spits mocht hij steekballen geven op:
- Turboturbo Nangie (de ervaring heeft ie wel, de rust voor de goal nog niet)
- Speler/leider Jeroen (onze enige echte man van glas, ook vandaag mocht hij weer uitvallen met een blessure)
Wissels hadden we ook nog, 5 stuks maar liefst. Thomas Niemarkt (hij kapt er mee), Jordy (die kapt er nog niet mee), Willem (hij kapt er mee en gaat zich richten op het beheer en de uitbaterij van de kantine (keurig!)), Jan Thomas (kapt er ook mee, gaat zich richten op zijn snip carrière, getuige ook de blouse die hij gisteren weer aan had) en Kris (die gaat zich richten op zijn muzikale carrière en treed binnenkort vast wel eens op in de kantine). Thomas Krol was er te supporteren, hij mag niet meer voetballen vanwege blessureleed. Afwezig waren Rintsje (moest elders goudgele versnaperingen weg werken) en Jukke (had t druk met de beestjes). 
 
De wedstrijd was niet super, bij rust was het 0-0. Einde van de wedstrijd was het 1-1. Jordy scoorde met een kopbal en Ropta kreeg nog een penalty waar WH2 het niet mee eens was. Hadden we de kansen benut, dan hadden we weer een mooie overwinning bij kunnen schrijven. Maar helaas stond de paal ons 2x in de weg en ook de keeper was voor Nangie een moeilijke horde. 
Na de tijd was het tijd voor dankwoorden en een tarwesmoothie. Ondanks de eindstand toch een bewogen seizoen, met veel downs maar toch ook een aantal ups. En met de toezegging dat we nog een keer mogen bbq’en bij Johny als afsluiting kon een ieder met een tevreden gevoel genieten van het zuiver gerstenat en de hits van de zanger Johnny de Vries en enkele gastzangers. En omdat WH1 al zeker was van een nacompetitie wedstrijd voor eventuele promotie, en ook hier de nodige oudgedienden er mee gaan stoppen, was het ook zo maar weer gezellig. Tot volgend seizoen!
 
Owja, en WH1 moet dus aanstaande zaterdag naar Workum voor de nacompetitie, komt allen!

Terug naar overzicht