WH Vrouwen 1 is los!


8 september 2019

Vrijdagavond 6 september j.l. ging de 7x7 competitie voor de Vrouwen 1 op de vrijdagavond los en waren zij te gast in een regenachtig Garyp. Dit najaar zullen de dames het naast V&V'68 da 1 uit Garyp opnemen tegen Be Quick da 4 uit Dokkum en Marrum da 1 uit Marrum en spelen zij in pouleverband tegen elkaar.

SV WH vertrok met 10 speelsters, voor vijf van hen was dit gelijk hun debuut.  De meesten moesten dan ook enige moeite doen om de zenuwen de baas te blijven. Na twee trainingen ter voorbereiding op dit toernooi, speelden de eerste zeven tegen Be Quick, de kampioen van 2018/2019. Dit ervaren zevental won met 7-0 van SV WH.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen V&V'68. Ondanks een enkele kans wist SV WH niet een doelpunt te maken. V&V'68 lukte dit wel en won met 0-7 van SV WH.

Ten slotte werd de derde wedstrijd gespeeld tegen Marrum. De verdediging van SV WH begon beter te lopen en ook werden er een aantal kansen gecreëerd vlak voor de goal. Jammer genoeg bleven de kansen onbenut. Marrum wist hier echter wel raad mee en kwam drie keer tot scoren. De wedstrijd eindigde in 3-0 verlies voor SV WH.

Een natte start voor de dames, met een stukje meer ervaring waren de tegenstanders vanavond te sterk voor SV WH. Toch zijn de dames niet ontevreden over hun eerste prestaties. Er heerst een gezellige en optimistische sfeer, "vanaf nu kunnen we alleen maar beter worden".

De eerstvolgende wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 20 september en zijn de Vrouwen 1 te gast bij Be Quick in Dokkum.


Terug naar overzicht